De weg naar Hongarije

Met mooi weer uit Bischofsheim vertrokken.Dit veranderde helaas in bewolkt weer de dag erna en daarna bewolkt met regen. En dit is tot bijna inHongarije zo gebleven.
Ik probeer zoveel mogelijk over fietsroutes te gaan. Als ik er geen heb is het gelijk behoorlijk klimmen.
Ik fiets via de Putllach, Waldnaab enPfreimd route. Dit zijn alle riviertjes. Het zijn mooie routes met niet al te gekke stijgingen, maar ik moet nu een route zoeken naar deSchwarzachtalRadRoute die niet aansluit. Dit wordt ongetwijfeld hard werken. Vanaf de Schwarzach kon ik de Donau-Regen Radroute nemen naar de
Donau toe. Ik ben nog een stukje doorgefietst naar Plattling aan de Isar, want hier was een camping volgens de gps. Na lang zoeken was er echtgeen camping, maar een dorpsbewoner vertelde me dat er een tijdelijk tentenveldje was aan Isar. Toen ik hier kwam bleek hier dewereldkampioenschap Kayak freestyle gehouden te worden. Voorde kayakkers was er een kampeerplek gemaakt waar ik maar tussen ben gaan staan, erwaren mensen uit allerlei landen en niemand zag dat ik m'n kayak was vergeten. Het was er wel druk en lawaaierig maar voor een dagje was het welleuk.Ook heb ik even naar het kayakken gekeken. Ze zitten in een kleine kayak zonder voor en achterpunt en hangen in de stroomversnelling waar zetrucjes doen. Ik zag ze alleen maar koprollen maken. Hoe meer hoe beter geloof ik.
Via de Isar kan ik weer snel naar de Donau die ik nog zeker twee dagen moet volgen. Er zitten wel een aantal saaie stukken in waar je tegen eendijk aankijkt of grote industriegebieden. Als de Donau Oostenrijk in komt is de route erg spectaculair. Je gaat tussen de bergen door waar alleenmaar de rivier en een fietspaadje past.Jammer genoeg had ik hier de meeste regen en Passau ben ik daarom alleen maar doorgefietst. Het istrouwens erg druk met vakantiefietsers op de Donau Radweg.
Om naar Hongarije te komen kan ik doorfietsen naar Wenen, volgens de fiets route, Of de kortste route nemen. Ik besluit het laatste te doen omdatvia Wenen wel twee of drie dagen omrijden is. Ik had gedacht dat Oostenrijk niet zo hoog was in dit deel, maar na een klimpartij van 21 kilometermet lange stukken van 10 % stijgingspercentage kwam ik erachter dat deel de Wiener Alpen heet. Het was twee en een halve dag behoorlijk afzien entoen was ik in hongarije waar het behoorlijk vlak is.
Nu hoef ik nog maar anderhalve dag te fietsen en dan ben ik bij Brami en Marie in 'Nagasaki', zo noem ik het maar want de plaatsnamen zijnonuitspreekbaar in Hongarije. Hier blijf ik een paar dagen uitrusten. Ik heb nu 1930 km afgelegd en ben bijna halverwege.

Manja

Hoi Jerry,

Leuk om je reis weer verder te kunnen volgen.
1930 km vind ik met de auto al een heel eind!
De foto's staan er ook weer mooi op. Succes verder. Groetjes Manja

Ed Diekmann

Hallo Jerry,
Eindelijk heb ik de tijd gevonden om je indrukwekkende belevenissen te lezen. Ik heb er van genoten en neem m'n fietspetje voor je af. Veel plezier en tot ziens.