Wachten in Ronda
Een voordeel van de fietsproblemen is dat ik nu een prachtige busrit heb gemaakt van Coin naar Ronda via Marbella. Vooral het traject Marbella-Ronda is erg spectaculair, de weg slingert van Marbella omhoog naar Ronda door de bergen. Ik ben pas laat in de middag aangekomen en hoop de camping nog voor het donker wordt te vinden. De camping ligt helaas niet in Ronda maar ca. 2 km daarbuiten. Aangekomen op de camping werd het donker en heb vandaag dus niet veel van Ronda gezien.
Het is nu wachten op de postmet mijnfietsonderdeel en die verwacht ik pas over twee dagen. Alle tijd dus om de stad te bekijken. Ronda ligt bovenop een berg met wanden recht naar beneden. Er zijn overal uitkijkpunten waar je fantastische uitzichten hebt. Je moet niet teveel last van hoogtevrees hebben want je staat soms op balkonnetjes die over de afgrond hangen. De stad is ook vol met historie die teruggaat tot de Romeinen en Moren, er zijn verschillende archeologische vondsten te bezichtigen. De stad was in de 15e eeuw ook de hoofdzetel van de inquisitie. Al met al wel de moeite waard om hier naar toe te komen. Het is alleen wel koud hier vanwege de hoogte, als de zon schijnt is het wel 20 graden maar in de schaduw zakt het snel naar beneden. Gelukkig heb ik twee slaapzakken bij me, want ik heb ze nodig.
Ik wacht nu al drie dagen op de post en begin het wel zat te worden. Omdat ik niet kan fietsen moet ik alles lopend doen. Van de camping naar de stad is 20 a 30 min. lopen en niks is hier vlak. Ik loop daarom maar een keer per dag naar de stad, wat wel betekent dat ik zelf moet koken op de camping.
Ben vandaag in een fietsenwinkel geweest voor een boutje, blijkt die mijn kapotte onderdeel te hebben liggen. Ik heb het meteen gekocht om mijn fiets alvast te maken. Nu blijken er verschillende dingen krom te zijn aan mijn fiets en denk dat hij met het vliegtuig toch een klap moet hebben gehad. Maar het belangrijkste is dat ik weer kan fietsen. De post hoop ik donderdagochtend te ontvangen, want dan wil ik weer vertrekken. Er is al teveel tijd verloren gegaan.
Het volgende bericht komt hopelijk uit Marokko waar ik zaterdag hoop te zijn.
heej Jer,
top man dat je bent vertrokken naar Marokko! Wij zijn eergisteren thuisgekomen van een ongelooflijk avontuurlijke, inspannende en hele mooie trekking. Wat we wilden hebben we gekregen en nog veel meer. We wilden meemaken hoe de Nepalezen in de vallei en de bergen leefden zonder toeristen en we wilden mooie natuur en bergen zien. We hebben in de drie weken trekking 4 andere lopers gezien, we waren geheel afgesneden van de buitenwereld, geen mobiel bereik, geen internet,geen elektra(geen licht dus), geen (stromend) water, geen wc en de meeste van onze overnachtingen waren bij de mensen thuis waar regelmatig de kippen uit weggejaagd moesten worden en het stof en vele soorten insecten ruim aanwezig waren. Onze ploeg bestond uit drie dragers, een kok en een gids en zij sliepen meestal buiten. de 1e anderhalve week was nog wel warm en de natuur was lieflijk, we liepen onder de 2000m, maar daarna werd het bewolkt en koud. We hebben gelopen tot ong 3600 mt hoog over hele smalle kleine rotspaden, met aan de ene kant tomeloze afgronden en de andere steile bergwanden. Intensief stijgen en dalen, elke dag weer.
Maar het is echt fantastisch geweest, We hebben nooit van te voren kunnen bevroeden dat het in alle opzichten zo heftig zou zijn, maar erop terugkijkend was het 1 groot avontuur. We vertellen er je graag alles over als je terug bent.
Ik begrijp uit je laatste verhaal uit Ronda dat je wel verder bent gegaan, want je had het goede onderdeel, klopt dat? Maar het is inmiddels al dinsdag en je hebt nog geen nieuw bericht geschreven, ik ben benieuwd waar je nu zit. Ik ben ook benieuwd naar de internetmogelijkheden. Voor ons was het wel bijzonder om 3 weken totaal geen contact met de buitenwereld te kunnen hebben, maar dat zal in Marokko anders zijn. Ontmoet je regelmatig andere fietsers of lopers? En de campings, kan je daar wat praten met andere campinggasten of is het toch redelijk laat in het seizoen en stil?
Ben benieuwd naar je verhalen.
We zijn dus net terug zondag en vandaag allebei weer begonnen met het werk, brrr. We zitten beiden nog in een behoorlijke jetlag, er was toch 5 uur tijdsverschil.
Volgende week gaan we is ff kijken of en wanneer je de worstenmachine in de strijd kan gooien, ik laat het je weten.
Veel plezier, grtjs van ons